Kimenetoldal: Egy könyvnek vagy annak egy fejezetének utolsó, rendszerint nem telenyomtatott oldala. Ilyen oldalakon hiányozhat az oldalszámozás, viszont előfordulhat rajtuk díszítőelem.


Kolofón: [gör. κολοφών=csúcs, vég] Régi, főleg 15.-16. századi könyveknél, a fő szövegtestet közvetlenül követő - azzal gyakran egy oldalon lévő -, lefelé fokozatosan elkeskenyedő (csúcsban végződő) tájékoztató szöveg, amely általában a könyv nyomtatási helyét, a nyomtató nevét és a nyomtatási évet tartalmazza. Néha a könyv nyomtatására megbízást adó személy neve is szerepel benne. Kézzel írt könyveknek is lehet kolofónjuk.


Krúda: [lat. cruda=nyers] Rányomtatott, de hajtogatatlan, felvágatlan papírív(ek). A krúdában maradt megjelölés olyan művekre vonatkozik, amely csupa ilyen nyers nyomdai ívekből áll, vagyis nem nyerte el végleges könyv formáját.


Kvartó: Egyfajta könyvjellemző, amely azt jelzi, hogy a könyv olyan papírívekből áll, melyeket a rájuk való nyomtatás után kétszer hajtottak össze, és így alakult ki a könyv lapjainak végleges mérete. Egy papírívből így négy levelet, vagyis nyolc oldalt kapunk. A kvartó tehát jelölhet olyan könyvet, amelynek lapjai ily módon készültek, illetve jelölheti magát a lapokat is (azoknak az elkészítési módjára utalva). Könyvészeti jele: 4°

vissza az ABC betűihez